IĞDIR / MERKEZ - SUVEREN İMAM HATİP ORTAOKULU

Kas

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı eTwinning ödülü almaya hak kazanan öğretmen ve okulların ödülleri  Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Servet CANLI tarafından verildi.

Okulumuz öğretmenlerinden Meral ŞAHİN eTwinning  Ulusal Kalite Etiketi almaya hak kazanmıştır.

Ekm

Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs'ta kutlanan bir millî bayramdır. 1925 yılında çıkarılan bir yasa ile millî bayram olarak kutlanmaya başlanmıştır.

Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun

Ekm

Öğretmenlerimiz, öğrencilere okul temizliği eğitimi verdi.

Mrt

Türk Kurtuluş Savaşı'nın başlarında, İstiklâl Harbi'nin milli bir ruh içerisinde kazanılması imkânını sağlamak amacıyla Maarif Vekaleti, 1921'de bir güfte yarışması düzenlemiş, söz konusu yarışmaya toplam 724 şiir katılmıştır. Kazanan güfteye para ödülü konduğu için önce yarışmaya katılmak istemeyen Burdur milletvekili Mehmet Âkif Ersoy, Maarif Vekili Hamdullah Suphi'nin ısrarı üzerine, İstiklal Harbi'ni verecek olan Türk Ordusu'na hitap ettiği şiirini yarışmaya koymuştur. Yapılan elemeler sonucu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 12 Mart 1921 tarihli oturumunda, Mehmet Âkif'in yazdığı şiir coşkulu alkışlarla kabul edilmiştir. Mecliste İstiklâl Marşı'nı okuyan ilk kişi dönemin Milli Eğitim Bakanı Hamdullah Suphi Tanrıöver olmuştur. Mehmet Âkif Ersoy İstiklâl Marşı'nın güftesini, şiirlerini topladığı Safahat'a dahil etmemiş ve İstiklâl Marşı'nın Türk Milleti'nin eseri olduğunu beyan etmiştir.

Bu vesileyle Kurtuluş Savaşı'nın kahramanları Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve İstilal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy'u saygı ve minnetle anıyoruz.